Over mij

Beeldmaker Avonturist Levensgenieter

Leuk dat je even komt kijken ! 

 

ik ben MARGO DE WIJK

Geboren in Vlaardingen en al snel met mijn ouders , broer en zus naar Engeland verhuisd . Na 7 jaar wilden mijn ouders dat hun kinderen de Nederlandse taal leerden en zijn we via Duitsland weer in Nederland terecht gekomen. 

Na de Havo en een leven lang sport leek de sportacademie een logische keuze . Een feestje op de kunstacademie gooide roet in het eten . Dat ik daar hoorde was direct duidelijk , het voelde als thuiskomen en per direct hing ik mijn sportkleding aan de wilgen.

Ik besloot naar de vrije kunst academie in Den Haag te gaan om een portfolio voor het Rietveld te maken . Als snel had fotografie mijn hart gestolen en besloot ik verder te studeren aan de klassieke School voor Fotografie in Den Haag . Hier leerde ik de basis van schilderen met licht.

Samen met manlief Jaap nam ik in 1990 de conventionele studio van zijn vader over die we al snel omtoverden tot een eigentijds atelier met een unieke eigen stijl . Met regelmatig een atelier elders en diverse onderbrekingen vanwege lange avontuurlijke reizen die gemaakt moesten worden is dit nog altijd dé plek waar het meeste beeld tot stand komt .

 

Thuiskomen en schilderen met licht

Anderen over mij

 • Over mij 1

  Margo heeft vorig jaar een prachtige fotorapportage van ons gezin gemaakt, inclusief onze trouwe viervoeter. Het was toen een stormachtige en kwetsbare tijd voor ons, maar Margo heeft in haar foto's de kracht van elk individueel gezinslid en van ons gezamenlijk prachtig kunnen 'vangen' in haar foto's. De foto's hebben als vierluik een belangrijke plaats in onze woning gekregen en worden niet alleen door ons bewonderd, maar ook door anderen. Daarnaast is Margo een hele fijne, betrokken en professionele fotografe en oprecht in je geïnteresseerd als mens. Ze heeft geduld voor je verhaal, dribbelende viervoeters en kwebbelende kleuters om hierna op gehele eigen creatieve wijze mooie nieuwe herinneringen vast te leggen.

   

   

 • Over mij 2

  Een prachtige Fotoshoot gehad bij Margo.
  Echt een vakvrouw die weet hoe het moet en goed luistert naar de wensen die je wilt en ze dan ook echt tot uiting brengt. Ik raad haar iedereen aan. Voor mij een dikke tien !

   

 • Over mij 3

  Margo heeft natural skills om iemand geheel op zijn/haar gemak te stellen en heel mooi vast te leggen. Bij Margo is het gewoon "een feestje" en krijg je een kunstwerk ipv (met alle respect) een leuke foto. Privé heb ik een mooie Margo de Wijk van mij samen met mijn dochter thuis. En onlangs mocht ik, samen met 79 vrouwen, meedoen aan een van de bijzondere projecten waar Margo zich voor inzet. Inmiddels heb ik vele werken van haar mogen zien, haar diversiteit is zeer groot. In 1 woord Margo samengevat: KUNSTZINNIG

  Angela Manuputty

 • Over mij 4

  Ik heb Margo leren kennen als een gepassioneerd fotograaf. Ze weet als geen ander een blik te vangen, een essentie over te brengen, je als "model" in je kracht te zetten. Een portret is geen plaatje van een hoofd, maar een vastlegging van een persoon. Voor zowel particulieren als zakelijke opdrachten is zij zeer goed in staat het geijkte te vermijden en het verrassende te laten zien.. Daarnaast is Margo een heel fijn mens, een levensgenieter en een vrije geest. Goeie energie om bij in de buurt te zijn.

 • Over mij 5

  Onlangs bij Margo geweest voor het portretteren van twee honden als kado voor vrienden. Van begin tot het eind heb ik het contact super leuk gevonden! Margo neemt de tijd en vraagt vooraf wat je in gedachte hebt. Haar altelier is een kunstwerk op zich en aan de hand van bestaande voorbeelden kwamen we al snel tot een idee en een stijl. Tijdens het fotograferen van de honden kwam ik er achter hoe professioneel ze te werk. Twee enthousiaste honden dwars door het atelier, het maakt Margo niet uit. Ze gaat rustig op de grond zitten, neemt haar camera in haar hand en neemt alle tijd de honden op beeld te krijgen. Binnen een week mag ik terug komen om de perfecte foto uit te kiezen uit een selectie die Margo voor me heeft gemaakt. Ze denkt mee en geeft advies waardoor we samen tot het uiteindelijke beeld komen! De lijst die erbij komt is handgemaakt en precies zoals ik het in gedachte heb. Ik blij maar nog belangrijker, mijn vrienden waren dol enthousiast bij het ontvangen van dit onwijs gave kado!